Societat Civil Catalana, que ara porta Torra a la Fiscalia, va fer una campanya il·legal el 2015 segons la pròpia Junta Electoral

Societat Civil Catalana no té cap autoritat per portar a la Fiscalia el president de la Generalitat Quim Torra pels llaços gros; precisament la Junta Electoral Provincial de Barcelona va dictaminar que SCC havia fet una campanya il·legal durant la campanya de les eleccions del 27S de 2015, i els va obligar a retirar-la.


Societat Civil Catalana va infringir la llei electoral el setembre de 2015 amb una campanya titulada “Pongamos fin al separatismo”, que el col·lectiu de juristes Drets va denunciar a les juntes electorals provincials per vulnerar l’article 50.5 de la LOREG segons el qual les persones jurídiques no poden fer campanya. La Junta Electoral Provincial de Barcelona va donar la raó a Drets tal com demostra aquesta resolució i va demanar el “cessament immediat” de la campanya de SCC que s'havia difós àmplament i en diferents formats, com ara falques publicitàries en ràdio, anuncis als diaris, anuncis als transports públics de Barcelona (autobusos de TMB a Barcelona) i un enviament massiu de cartes adreçades a persones jubilades amb falsos arguments sobre les pensions. La resolució de la Junta Electoral va arribar just el dia abans de les eleccions, durant la jornada de reflexió.


Pels advocats de Drets, que SCC demani ara neutralitat en la campanya quan ells van ser els impulsors d’una campanya electoral il·legal és un cas de cinisme i d’hipocresia escandalós.