El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid ja ha resolt la demanda que Drets va presentar contra la Delegació del Govern de Madrid per haver intentat impedir l’exhibició d’estelades a la final de la Copa del Rei del 2016, i ho ha fet avalant la presència d’estelades als estadis. Una sentència que estableix precedent: la presència de l’estelada ja queda blindada als estadis.

En el text de la sentència, el jutge Jesús Torres afirma: “No es pot considerar que l’exhibició de l’estelada pugui comportar o generar violència, racisme, xenofòbia o intolerància en l’esport, essent una mera manifestació de llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments, idees i opinions”, i recorda que “la bandera estelada no ha estat inclosa com a símbol prohibit al Manual de Simbologia de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport”.

Gràcies a la demanda de Drets, signada pels advocats de Drets Sergi Blázquez i Marc Marsal, ja es van aconseguir mesures cautelars que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid, però Drets va reclamar que s’arribés fins al fons de la qüestió i es dictés sentència, que és la que s’ha conegut avui. Justament els advocats de Drets buscaven fixar aquest precedent: que la presència de la bandera als estadis quedés blindada, i es mostren convençuts que aquesta sentència posarà fi a la persecució d’estelades a tots els esdeveniments esportius.

Després d’aquesta sentència coneguda avui, Drets demana la dimissió de la Delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, que és qui va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades al Vicente Calderón per haver actuat en contra dels drets fonamentals de la ciutadania en lloc de protegir-los.

 
 
 
 
 

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. MÉS INFORMACIÓ