El col·lectiu de juristes Drets hem presentat aquest dimecres diversos requeriments previs als organitzadors i responsables de la seguretat de la Final de la Copa del Rei de futbol que es disputarà dissabte a l’estadi Vicente Calderón entre el FC Barcelona i el Deportivo Alavés. Amb aquesta acció, Drets vol evitar que es torni a repetir el lamentable episodi d’ara fa un any.

Els dies previs a la celebració de la final de la Copa del Rei de l'any passat, la Delegada del Govern de Madrid, Concepción Dancausa, va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades durant la final de la Copa del Rei. En aquella ocasió, des de Drets vam actuar de seguida interposant un recurs al jutjat número 11 de Madrid i va aconseguir mesures cautelars que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid.

Avançant-se preventivament a possibles nous incidents, Drets hem enviat requeriment al Ministeri de l’Interior, a la Delegació del Govern a Madrid i a la Real Federación Española de Futbol, responsables de la seguretat a l’estadi, recordant que l’estelada és una bandera legal, reconeguda pel Parlament, que no està en cap cas prohibida a la llei que regula la presència de símbols en esdeveniments esportius ni tampoc recollida al manual de simbologia prohibida elaborat per la Comissió Antiviolència, i recordem que exhibir l’estelada s’empara en el dret fonamental de llibertat d’expressió i de llibertat ideològica dels aficionats.

En el text del requeriments, Drets sol·licitem que se cessi immediatament amb la persecució de les estelades en tots els esdeveniment esportius, donat que els cossos i forces de seguretat de l’Estat segueixen incautant-les i fins i tot expulsant els aficionats que les exhibeixen com va ser el cas de l’última final de la copa del Rei de Rugby celebrada a Valladolid. Els advocats adverteim que requisar estelades fins i tot podria ser constitutiu de delicte.

Durant aquests dies previs i tota la jornada de dissabte, els advocats de Drets estarem amatents que els drets dels aficionats no siguin vulnerats i actuaran judicialment, si es dóna el cas.

 
 
 
 
 

D’acord amb el que estableix la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la informació i el comerç electrònic, t’avisem que al navegar per aquest espai web acceptes expressament l’ús de cookies. MÉS INFORMACIÓ