Manifest Paral·lel 129

Manifest Paral·lel 129 El passat diumenge 1 d’octubre es va celebrar un Referèndum d’autodeterminació organitzat pel Govern de Catalunya en el que van votar al voltant de 3 milions de persones.
Durant el desenvolupament de la jornada electoral la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a instàncies de la instrucció de la Magistrada de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior

de Justícia de Catalunya, va intentar evitar les votacions mitjançant la requisa de les urnes que, en la seva majoria, va comportar la utilització de la violència contra les persones, causant més de 890 ferits i diversos danys contra el patrimoni.

Davant d’aquesta actuació brutal i desproporcionada de les forces de seguretat de l’Estat en la jornada electoral del 1 d’octubre, els advocats i advocades sotasignats fem les següents

MANIFESTACIONS

Primer. La celebració d’un REFERÈNDUM no és, ni pot ser mai en el nostre ordenament jurídic, un delicte. Anar a votar és un dret fonamental que te la ciutadania del nostre país i el seu exercici no pot ser aturat utilitzant la força física o, el que és més greu, la violència indiscriminada contra persones indefenses.

Segon. Els advocats/des sotasignats condemnem explícitament l’ús de la violència utilitzada per les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Tercer. Els advocats/des, com a professionals del dret, actuem sempre en defensa dels drets dels ciutadans i ciutadanes com a part de la nostra activitat i, especialment, en la defensa dels drets i llibertats fonamentals que tenim reconeguts com a societat.

Quart. Dins del marc de la nostre activitat els i les sotasignats actuarem i instarem les accions legals que siguin necessàries per restablir els drets d’aquelles persones que han estat vulnerats al llarg de la jornada electoral de l’1 d’octubre.Et convido a compartir aquest missatge amb els teus contactes.

Us podeu adherir al manifest enviant un missatge a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. des de la vostra adreça de correu electrònic que figura a la guia judicial fent constar únicament nom, cognoms i número de col·legiat/da.