Celebrem que el TSJC arxivi les autoinculpacions del 9N, es demostra que no era delicte

Segons la interlocutòria que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha començat a remetre a les persones que es van autoinculpar pel procés participatiu del 9N, no hi va haver delicte en les actuacions dels ciutadans que hi van participar.En aquesta interlocutòria, el TSJC ordena l’arxiu de les actuacions.

 

Com a entitat impulsora de la campanya d’autoinculpacions i autora del formulari que van utilitzar bona part dels autoinculpats, celebrem que el TSJC reconegui que la participació dels ciutadans al procés participatiu del passat 9 de novembre no és delictiu, sinó una mostra de llibertat d'expressió i d'opinió. Considerem que s’ha aconseguit el principal objectiu de la campanya d’autoinculpacions, que era demostrar que el 9N va ser un gran exercici de llibertat de la ciutadania i que, sota cap concepte, votar pot ser considerat un delicte.

Amb el títol “M’acuso de votar” el 13 de novembre des de Drets vam engegar una gran campanya d’autoinculpacions com a resposta a la decisió de la Fiscalia General de l’Estat de presentar una querella contra diversos membres del Govern de la Generalitat. El president de Drets, Sergi Blázquez i altres membres de l’entitat, van formar part del primer grup d’autoinculpats, i es va acusar d’haver promogut l’exercici del dret de participació en el 9N; de difondre’n la convocatòria, la web participa2014 i les paperetes; i finalment de votar, i demanava al jutge que prengués la resolució judicial oportuna.