Ja hem rebut més de mil denúncies. Demà dijous portem els tuits delictius a Fiscalia

Més de mil persones han respost en només 24 hores a la crida de Drets per recopilar tuits d’odi contra els catalans arran de l’accident aeri dels Alps. Estem analitzant els tuits que ens han arribat i els que són delictius els incorporem a la denúncia que presentarem a la Fiscalia.

Els tuits que seran denunciats incorren en un delicte tipificat a l’article 510 del codi penal, ja que atien a l’odi, la discriminació i la violència contra un col·lectiu pel fet de ser catalans. Alguns dels tuits ja recollits per drets fan afirmacions com ara: “La unica pena sobre el accidente del Avión es que murieron pocos catalanes, pero algo es algo chavales”, “Ojala un avión en el que estén todos los catalanes y se estrelle contra una roca y se mueran lenta y dolorosamente”, “Trescientos veinte tacaños menos que van a pitar el himno en la final de Copa”, “A ver a ver, no hagamos un drama que en el avión iban catalanes, no personas”.

Ja que alguns dels autors d’aquestes piulades s’amaguen rere l’anonimat, també demanem a la Fiscalia Provincial de Barcelona que traslladi ofici als cossos i forces de seguretat de l’Estat per tal que esbrinin la identitat d’aquests usuaris a través dels mitjans de què disposen, com ara la sol·licitud a l’empresa Twitter de les dades completes dels usuaris de la seva xarxa social i un rastreig de les IP (Internet Protocol) que s’han utilitzat.

Per Drets no es tracta només de defensar la dignitat i la memòria de les víctimes, sinó també de tot el conjunt de la societat catalana, que està sent vexada i injuriada sistemàticament, i demana que els aparells judicials i polítics de l’Estat reaccionin amb contundència i no deixin una vegada més que la catalanofòbia quedi impune.

El passat mes d’octubre des de Drets ja vam denunciar un centenar d’usuaris del Twitter per apologia del genocidi, però la Fiscalia encara no ha emès cap resolució al respecte.