Presentada la denúncia contra ABC per associar catalans i nazis

Aquest matí els advocats de Drets hem acudit a la Fiscalia Especial per Delictes d'Odi i Discriminació, a la Ciutat de la Justícia, per presentar la denúncia contra el diari ABC i l'autor d'un article on es comparava el dret a decidir dels catalans amb el nazisme. L'article havia estat denunciat a la web drets.cat.

El president de Drets Sergi Blázquez i l'advocat Carles Mundó, responsable del text de la denúncia, han explicat que han basat la denúncia contra l’autor de l’article i el diari ABC en l’article 510.1 del Codi Penal, que castiga aquelles persones que “provoquen odi (...) contra grups per motius referents a la seva ideologia”.

A la denúncia impulsada per Drets hi han donat suport les més de 70 entitats signants del "Manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme" com la Comissió de la Dignitat, Amical Mauthausen, l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI), l'Associació catalana de defensa dels drets humans, CCOO, UGT, Comissió de defensa de l'ICAB i Fundació Catalunya Fons, entre d’altres.

Des de Drets esperem que la denúncia contribueixi a aturar la banalització constant del nazisme i de la comparació que es fa del nazisme amb el procés català des de diversos mitjans de comunicació i tribunes d’opinió amb seu a Madrid.